Actiune si aventura

1. Tiroliana

 • Tiroliana este o tehnică alpină ce presupune traversarea unui obstacol natural, unor zone de abrupt, râuri sau crevase, pe corzi sau cabluri,folosind tehnici de alpinism. În esenţă, tiroliana este un sistem de corzi statice sau de cabluri, ancorate între pereţii unei văi de abrupt. Atelierul poate fi montat în orice zonă montană, la cererea clientului.Tiroliana este considerată ca fiind un sport ex trem, deşi nu trebuie să aveţi cunoştiinţe sau antrenament în acest domeniu. Totul se desfăşoară într-un cadru cât se poate de sigur. Tiroliana este pentru cei care a u un pic de curaj şi nu au rău de înălţime.

 • Participantii vor folosi echipamente profesionale pentru alpinism ca metodă de susţinere (ham, carabiniere, scripeti, tandem etc.) şi scripeţi speciali pentru coardă/cablu. Persoana respectivă poartă un ham, iar alunecarea se produce prin intermediul unui scripete fixat pe coarda/cablul superior. Pe toată lungimea tirolianei, cel ce traversează zona de abrupt este asigurat de o coardă dinamica.
 • Din momentul în care participantul începe coborârea şi până la încheierea acesteia, sistemul de scripeţi este asigurat iar participantul are parte de o coborâre foarte confortabilă la înâlţime, în condiţii de siguranţă maximă.
 • Participanţii trebuie să fie echipaţi doar cu adidaşi sau ghete de munte şi o îmbrăcăminte lejeră, în rest se asigură absolut tot echipamentul necesar (ham, cască etc.)
 • Puţine lucruri se pot compara cu un traseu de tiroliană care te face să te simţi aproape ca o pasăre. Această activitate, în combinaţie cu escalada şi rapel pot fi principala atracţie a unei zi de team building.
 • Telefon 0755.097.097

2. Paintball

 • Paintball aeste provocare si infuzie de adrenalina, este un joc in care strategia si viteza de reactie conteaza mult mai mult decat forta fizica. Este o provocare pentru toata lumea, indiferent de varsta sau profesie. Este numele distractiei si isi propune sa ajunga la tine indiferent de orasul in care stai.
 • Jocul se desfãsoarã cu arme pe bazã de gaz care pot trage (împusca) capsule cu gelatinã biodegradabilã, vopsea netoxicã. Desi se vorbeste uneori despre paintball ca fiind un joc "de rãzboi", acesta promoveazã gloria învingãtorului.
 • De obicei paintball se joacã de cãtre echipe ce pot fi identificate prin banderole colorate. Echipele pot fi formate din 3-4 jucãtori pânã la 10 componenti. Fiecare echipã se luptã sã îndeplineascã un scop, un obiectiv, similar celorlalte sporturi care au în comun mingea. Dacã jucãtorul este lovit si bila cu de vopsea se sparge în orice loc pe corpul sau pe echipamentul acestuia, rezultând o patã de vopsea, regulamentul spune cã acest jucãtor este considerat "e liminat" si imediat trebuie sã pãrãseascã câmpul de joacã îndreptându-se spre o zonã desemnatã sau spre zona neutrã.
 • Nu stii ce sa mai faci cu timpul tau liber?? Nu stii cum sa te mai relaxezi??Daca esti adeptul adrenalinei si iti plac jocurile strategice de echipa, aduna-ti prietenii si convoaca-i la un joc de paintball.Echipamentul de protectie (politist sau soldat) este GRATIS, se platesc doar gloantele pe care le folositi. Totul este foarte ieftin si distractia este maxima.
 • Telefon 0755.097.097

3. Escalada

 • Escalada sportivă este strâns legată, din punct de vedere al originii, de alpinism. Acesta din urmă constă în realizarea de ascensiuni dificile pe munţi. Mobilul unei asemenea activităţi l-a constituit iniţial atingerea unor vârfuri montane pe ruta cea mai facilă, iar apoi parcurgerea unor trasee din ce în ce mai greu abordabile. Caracteristica esenţială a traseelor alpine o reprezintă lungimea mare a acestora, implicând parcurgerea unei diferenţe de nivel însemnate.Pe Valea Cernei in zona statiunii Baile Herculane, in peretii de calcar care o inconjoara se afla numeroase trasee alpine comparabile ca dificultate cu cele din Piatra Craiului sau Postavaru.
  Cele mai frecventate trasee sunt cele din imediata apropiere a statiunii, din peretii Soimului, Domogled si Grotei Haiducilor.
  Trasee alpine din Peretele Domogled: Traseul Politehnica 5B, Surplomba Cenusie 5A, Scorpionul 4B, Diedrul Galben 4B.
  Trasee alpine din zona Grota Haiducilor: Traseul Haiducilor 4B, Traseul Frontal 4A, Traseul Hercules 5A, Traseul Garofitei 4B.
 • Telefon 0755.097.097

 

4. Rapel

 • Coborarea unei verticale cu ajutorul unor dispozitive si echipamente specifice (coarda , coborator, ham, carabiniere). Inaltimea verticalei poate varia intre 3 si 100 metri.
  Echipament utilizat: corzi, ham-uri, carabiniere, coboratoare, casti, manusi.
 • Telefon 0755.097.097

5. Echitatie

 • Ferma Hercules La circa 35 km de la Baile Herculane, se merge catre Caransebes pe E70, se trece prin Mehadia apoi prin Plugova, se coboara panta si la prima interectie in stanga catre Oravita, apoi se urmeaza soseaua pana la intrarea in satul Parvova. Continuati si inainte de a ajunge in satul Borlovenii Noi, pe Dealul Terovei faceti dreapta pe primul Drum forestier, la circa 500 de metri suntem noi... Cu cai cu tot! (ati ajuns dupa 40-50 de minute).
 • Telefon 0755.097.097